Familie-opstellingen

Over families, liefde en verstrikkingen

Ieder van ons is onverbrekelijk verbonden met zijn of haar familie. Een familie-opstelling geeft inzicht in wat er zich onbewust afspeelt in een familie. Onzichtbare thema's in een familie zorgen vaak voor vragen of klachten bij een of meer gezinsleden. En ze herhalen zich onbewust in andere relaties. Een familie-opstelling maakt duidelijk hoe jouw vraag verband houdt met het leven van je andere familieleden. Sommige belemmeringen zijn niet van jou maar van je (voor)ouders. Wanneer je je daarvan bewust wordt kan er verandering komen.

Wat kan een familie-opstelling voor jou betekenen?
Familieopstellingen blijken een krachtig middel te zijn om onverwerkte vraagstukken uit de familiesfeer te helen en het heeft een lange termijn uitwerking. Een familie-opstelling kan samenbrengen wat gescheiden was, kan verzoenen wat in conflict was en kan losknopen wat ons gebonden hield aan de pijn en het lot van anderen.

Hoe werkt een familie-opstelling?
Een opstelling begint als jij een vraag inbrengt die op de één of andere manier gerelateerd is aan je familie. Door vragen te stellen krijgt de coach meer informatie over de situatie. Dan kijk je samen met de coach welke opstelling neergezet kan worden en met welke elementen dit het beste gedaan kan worden. Dit kunnen personen, thema's of dingen zijn. Je krijgt vaak al veel inzicht door alleen te kijken naar de opstelling en naar jouw plaats in je familie of gezin. De coach begeleidt je door je in te laten voelen in alle personen in de opstelling. Dit biedt verrassende nieuwe inzichten in je eigen plek binnen de familie. Het geeft je antwoord in wat de achterliggende oorzaak van jouw vraag is.

Individuele familieopstelling!
Bij “Jouw Stap”werken we met de individuele familie-opstelling. Individuele opstellingen zijn minimaal even effectief als opstellingen in groepen en ook dezelfde thema's kunnen uitgewerkt worden. Alleen de manier van werken is anders. Er komen geen andere personen aan te pas maar poppetjes of gekleurde matjes die op de plaats van ieder familielid worden gelegd.
Veel mensen vinden de individuele opstelling prettiger, omdat ze dan geen 'last' hebben van andere mensen, zoals bij groepsopstellingen. Ook zijn sommige thema's zo gevoelig en delicaat, dat mensen er niet graag over praten met anderen erbij. 't Is maar wat jezelf fijner vindt!
Bijkomend voordeel van een individuele opstelling is dat je hiervoor eenvoudig een afspraak met me kunt maken en zo dus vaak al snel terecht kunt!

<< terug naar 'wat doe ik ' | << Voice Dialoque | E.F.T >>