EFT

Wat is E.F.T.?

De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te onthouden methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. (zie: www.energypsychologyinteractive.com)

Wie kunnen EFT gebruiken?

EFT kan gebruikt worden bij volwassenen, kinderen, door professionele hulpverleners maar is ook goed toe te passen voor huis, tuin en keuken gebruik bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten.

EFT is bijna te simpel. Het is een elegant, dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, zonder eindeloze praatsessies en behandelingen. Trauma's zoals schrik, angst kunnen verstoringen in het energiesysteem van het lichaam veroorzaken. Je voelt in je lichaam een groot aantal ongewenste sensaties. Zoals b.v .een harde buik, een 'knoop' in de maag of een druk op de borst.

Door eenvoudig te tappen op een aantal specifieke punten op het lichaam, terwijl je focust op de negatieve emotie, begint de energie weer vrij te stromen en de vervelende en ongewenste gevoelens en sensaties worden weer verdreven.
Nu de energie weer vrij door je lichaam stroomt ben je weer tot alles in staat. Je voelt je lichamelijk en geestelijk weer goed en vrij om te doen wat je wilt. Zo niet, dan tap je op de volgende belemmering/blokkade, tot je vrij bent.


<< terug naar 'wat doe ik'
| << Familieopstellingen | De helende reis >>